Kísérlet egy régió szimulációs modelljének kidolgozására - Smahó, Melinda (Tér és Társadalom, 2007)
A területi szerkezet és a területi folyamatok elemzésére korábban széles körben alkalmazott regionális input–output modellek fénykorát követően a területi kutatásokban is új elemzési eljárások jelennek meg. Ezek egyike a komplex rendszerek elemzésére alkalmas szimulációs modell. A tanulmány célja egy, a területi fejlődés vizsgálatára kísérleti jelleggel kidolgozott szimulációs modell bemutatása, továbbá a modell működésének, felépítésének és a modellezés tapasztalatainak az ismertetése.