Az innováció kutatások megjelenése a regionális elemzésekben – az innováció regionális perspektívában - Dőry, Tibor (Tér és Társadalom, 2001)
A regionális elemzésekben világszerte egyre nagyobb hangsúlyt kapó innovációs vizsgálatok rendszerezésére vállalkozó tanulmányban áttekintésre kerülnek az innováció-orientált politika sajátosságai, a hazai innovációs környezet és a térszerkezet összefüggéseit kereső vizsgálatok, valamint hangsúlyosan a kilencvenes években végzett vállalati innováció kutatások fontosabb megállapításai. A területfejlesztés, illetve a regionális technológia-politika beavatkozási lehetőségei között számon tartott regionális innovációs stratégiák tapasztalatainak tézisszerű összegzésével, majd a regionális technológiai előretekintési programokra való utalással zárul a tanulmány.