A fizetésképtelenség területi jellemzői Magyarországon - Kondor, Attila Csaba (Tér és Társadalom, 2007)
A tanulmány az 1992-2006 közötti időszakban indított csőd- és felszámolási (fizetésképtelenség0 eljárások számának és a regisztrált társas vállalkozásokra vetített arányának (ftzetésképtelenségi arány) földrajzi jellemzőit vizsgálja. A tcmulmányban bemutaüuk a fizetésképtelenség területi dichotómiáit, lehatároljuk hazánk fizetőképesség szempontjából kedvezőtlennek minősíthető térségeit. Az írás végén a vállalkozássűrűségre és a fizetésképtelenségre vonatkozó adatok segítségével kísérlet történik a „társas vállalkozások terének" tipizálására is. A munka elsősorban leíró jellegű, mindemellett érdekes adalékként szolgálhat Magyarország rendszerváltozás utáni társadalmi-gazdasági folyamatainak komplex elemzéséhez.