Régiók és regionalizáció - Illés, Iván (Tér és Társadalom, 2001)
A szerző tanulmányában a régiók kialakulását, a regionalizáció folyamatát elemzi az Európai Unióban és Magyarországon. Bemutatja a decentralizációs törekvések összefüggését a demokratikus döntési mechanizmussal.