Regionális és helyi gazdaságfejlesztés az evolúciós gazdaságföldrajz szemszögéből - Lengyel, Balázs; Bajmócy, Zoltán (Tér és Társadalom, 2013)
A tanulmány célja kettős. Egyrészt a magyar nyelven eddig nem kellő mértékben tárgyalt evolúciós gazdaságföldrajz fő fogalmait tekinti át, gazdaságföldrajzban elfoglalt helyét mutatja be. Másrészt az evolúciós gondolatok segítségével értelmezi a regionális és helyi gazdaságfejlesztés egyik kulcskérdését: milyen logikai kapcsolat található a helyi intézmények, az érintett felek tanulása és a gazdaságpolitikai beavatkozások hatása között.