A budapesti irodapiac térszerkezete - Horváth, Áron; Czinkán, Norbert; Dankó, Stefánia; Farkas, Miklós; Göndör, László; Révész, Gábor; Soóki-Tóth, Gábor (Tér és Társadalom, 2013)
Tanulmányunkban a budapesti irodák városon belüli elhelyezkedését és ezzel összefüggésben az irodák bérleti díjának térbeli struktúráját vizsgáltuk. Saját gyűjtésű hirdetési adatbázisunkon végzett vizsgálatunk szerint a budapesti piacon is robusztusan igazolható a klasszikus elméletek következtetése, miszerint a központtól való távolság csökkenti a területek értékét. Elemzésünk szerint Budapest domborzati adottságaiból következően ez a hatás eltérő a budai és a pesti oldalon. További változókat vizsgálva úgy tűnik, hogy az irodaklaszterek közül a Váci úti folyosó az egyetlen, amely statisztikailag is mérhető prémiumot jelent a bérleti díjakban.